Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πώς να φτιάξω το δικό μου blog;

Μια φίλη με ρώτησε πρόσφατα, πώς μπορεί να κάνει και αυτή το δικό της blog, και σκέφτηκα να της απαντήσω από εδώ! Και που ξέρεις... Όλο και κάποιος άλλος μπορεί να βοηθηθεί!
Οι τρόποι που θα σας παρουσιάσω είναι 2... ή μάλλον 1 από τους 2!
Ξεκινάμε λοιπόν...
Ο πρώτος τρόπος αφορά την πιο ανέξοδη λύση, η οποία ακούει στο όνομα blogger! Είναι μια "εφαρμογή" της google η οποία είναι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό και στους bloggers!
Γι' την πρώτη λύση αυτό που θα χρειαστείς, είναι... (εκτός από Η/Υ και internet!!!) ...
Έναν  λογαριασμό google! Πώς τον ανοίγω αν δεν έχω ήδη; Μπες στη σελίδα του blogger.com και ακολουθήστε τις οδηγίες!
Αφού συνδεθείς στο blogger, βρίσκεσαι στον πίνακα ελέγχου! Από κει μπορείς να δημιουργήσεις ή να διαχειριστείς τα blog σου! Πατάς το σύνδεσμο "Δημιουργία Ιστολογίου". Εκεί, θα διαπιστώσεις αν η διεύθυνση που έχεις αποφασίσει να χρησιμοποιήσεις είναι διαθέσιμη... πχ. http://bouroubouroubourou.blogspot.com !!! Κάνε τις δοκιμές σου και αποφάσισε!

Στη συνέχεια διάλεξε ένα πρότυπο, που θα χρησιμοποιήσεις (μπορείς να το αλλάξεις οποιαδήποτε στιγμή αργότερα..)! Και μετά ξεκίνα να το χρησιμοποιείς! Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή ακόμη και για αρχάριους χρήστες! Οι υπόλοιπες οδηγίες έρχονται σε επόμενα post!

Η δεύτερη λύση έχει κάποιο κόστος και αφορά εσένα που θέλεις να καταχωρήσεις τη δική σου διεύθυνση! Έτσι γιατί θέλεις να αισθάνεσαι ξεχωριστή!!!Δηλαδή... κάτι σαν αυτό... http://www.toonomamou.gr !!! Οι οδηγίες ακολουθούν στα υπόλοιπα post!

Έχεις απορία και πιστεύεις ότι μπορώ να σε βοηθήσω;;; Επικοινώνησε μαζί μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: